Bart Voncken, bekend van de vroege jaren 0 band K-otic én sinds een jaar of zes BoLobewoner, presenteert zijn solodebuut EP aanstaande woensdag om 20 uur in Club Dauphine.

“Deze release stond al gepland voor begin dit jaar maar de crowdfunding voor het eenmalig reünie-concert van K-otic in de Heineken Music Hall ontplofte zowat, zoveel geld kwam er binnen,” valt Voncken met de deur in huis. Er moest nogal wat geregeld worden en Voncken heeft een DIY-mentaliteit, hij regelt het liefst alles zelf, doet de promotie, schrijft de nummers, produceert ze. “Als je alles zelf doet, ben je extra in je nopjes, het doet meer met je dan wanneer je dingen aan anderen overlaat. Het kost me wel bloed, zweet en tranen: het is echt zwoegen.”

Op de EP staat een duet met Elske DeWall, volgens Bart de beste zangeres van Nederland. Tijdens de presentatie zal Bart dit nummer met Elske ten gehore brengen. Hij is momenteel druk aan het repeteren voor woensdag en heeft heel veel zin om zijn eersteling live voor publiek te brengen.

Bart is tegelijkertijd ook druk met de voorbereidingen en fundraising voor het Rijpgrachtfestival dat in 2017 zijn lustrum beleeft. “Het plan is om de gracht op te gaan en ook het publiek op pontons te krijgen. We zoeken daarom elke mogelijke vorm van versterking van het team, zoeken samenwerking met ondernemers uit de buurt. Samen willen we sponsors en middelen binnenhalen om dit evenement tot een spetterend feest te maken.”

“Het werven van fondsen is superbelangrijk, zeker ook om grote namen te trekken,” legt Bart uit. “Iedereen is welkom om een steentje daaraan bij te dragen, aanmelden kan via de facebookpagina van het Rijpgrachtfestival.”

Tekst: Arjan van Oorsouw