Dat wat je altijd al wilde in West is er nu. Sinds vorige week staan de saloondeuren van het Wilde Westen enthousiast te klapperen.
Recent kreeg het GAK-gebouw en het daaromheen liggende Bos en Lommerplantsoen al een enorme boost, maar leuke nieuwe horeca in het gebouw zelf miste eigenlijk nog. Jonge gezinnen waren er al, studenten trokken in de gloednieuwe studio’s, kinderen speelden al op het Bos en Lommerplantsoen, maar er ontbrak nog een plek waar iedereen samen kan komen.

Het Wilde Westen is van Roderick Nieuborg en Remco Struyck, die twee jaar geleden de pitch wonnen om van deze ruimte van het GAK-gebouw iets moois te maken. De mannen weten in ieder geval hoe ze een succesvol restaurant moeten runnen; ze zijn ook de grondleggers van het hippe Brandstof op de Marnixstraat dat dagelijks stampvol zit. Van Het Wilde Westen willen ze een plek maken waar de buurt samenkomt, maar vooral ook waar jonge creatieve ondernemers hun gang kunnen gaan. Het Wilde Westen is namelijk onderdeel van het concept Moma & Co., gerund door twee vrouwelijke ondernemers die van het GAK-gebouw een broedplaats voor creatieve geesten willen maken, met veel kunst, een wasserette en nu dus ook een restaurant.

Wilde Westen 1 Als je een restaurant opent in het GAK-gebouw, krijg je wel enkele uitdagingen voor de kiezen. Ten eerste kunnen de mannen niet koken op gas. Dus wat doe je dan? Dan focus je gewoon op pizza en laat je een enorme houtoven bouwen. Een pronkstok in de keuken, en lekker dat die pizza’s zijn! Daarnaast is het een prachtige ruimte maar omdat het restaurant in een souterrain is gevestigd, valt er weinig licht binnen. Door de vele ramen en het lichte en open interieur heb je echter nooit het idee dat je in het donker zit. Het is er reuzegezellig! Bij Het Wilde Westen kun je borrelen met je medestudenten, even snel een pizza eten met je kinderen, uitgebreid dineren met vrienden of een date, of gewoon overdag met je laptop en goede koffie werken. Kortom, de hele buurt is hier welkom om te drinken, te eten en elkaar te ontmoeten. Geen trek in pizza? Er staat nog veel meer lekkers op de kaart zoals een kippetje, pasta of salades. Tevens hebben ze een uitgebreide wijnkaart en staan er ook cocktails op het menu. Vergeet vooral de toetjes niet! De cheesecake is om je vingers bij af te likken.

Het Wilde Westen is de zoveelste prettige toevoeging aan het GAK-gebouw en het Bos en Lommerplantsoen. Wij zaten er toen de zaak nog geen drie dagen open was, wat normaal garant staat voor een aantal beginnersfouten, maar bij Het Wilde Westen merkten we daar helemaal niets van. Het eten was lekker, de bediening goed en oplettend, er heerste een relaxte en ontspannen sfeer en het was vooral erg plezierig om te zien dat de zaak al helemaal vol zat! Bos en Lommer heeft zin in Het Wilde Westen, en het is een kwestie van tijd voordat heel Amsterdam naar het leukste stukje van de stad afreist. Volgens mij is Het Wilde Westen namelijk nog maar het begin van nog veel meer aangenaams rondom het GAK-gebouw!

Tekst en foto’s: Roos Bouws