Wie ooit moeite had om vrienden en familie van buiten uit te leggen hoe leuk het hier is, kan nu opgelucht ademhalen. Sinds afgelopen zaterdag is er Check West, het boekje waarin Ninja Kors en Shirley Brandeis 92 kleine buurtjuwelen in West tevoorschijn toveren. De foto’s en verhalen gaan over van alles. Waar je knus kunt eten, kerst voor dummies viert en stretchende beren net niet tegen het lijf loopt. Of waar mannen van stavast hun betere gekoelde wijn verkopen, dat je op je 48e nog een nieuw talent kunt ontdekken  en sommige dromen juist nooit uit zullen komen. Hoe spetterend ze ook zijn.

cw_cover

Het zijn echte verhalen, aanstekelijk enthousiast geschreven en met mooi beeld. Als je door het boekje heen gaat wil je het zien, wil je het proeven. Wil je er zijn. En dat alles ook nog eens in een handig reisgids/kado/slenterformaat gegoten. Mèt een uitklapbaar plattegrondje.

Begint dit een behoorlijk blij verhaal te worden? Ja, dat lijkt me wel. Maar dat komt toch echt door het boekje. Want er zit nog iets moois in. Door de verhalen heen sijpelt langzaam maar zeker het portret van twee bewoonsters van West, Bolo. Check West gaat ook over vriendschap, over ware liefde voor de buurt en de mooie dingen die daar uit voort blijken te komen. Ninja en Shirley schreven daarmee een feelgood read over een buurt die echt bestaat en waar je wilt wonen.

Check West zelf en verras je buitenmensen ermee. Wedden dat ze in de vakantie opeens allemaal op je huis willen passen?

NB Check West is te koop bij De Nieuwe Boekhandel

Tekst: Caro Ritsma