Je kan er zo maar enorme trek in hebben – ik tenminste wel: een goede zak knapperige patat. Of als je een avondje op stap bent geweest en je lust  ‘s nachts nog wel wat. In die gevallen is het goed om een paar adresjes in je eigen buurt te hebben waar je dan terecht kan. Zodat het niet op een teleurstelling uitloopt: vette, slappe frites of uitgedroogde döner.

Corner Admiraal is zo’n goed adresje in Bos en Lommer. Op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg en de Roelantstraat runt sinds september de jonge Tolga Eyuboglu deze zaak. Hij studeert eigenlijk accountancy en daar wil hij ook mee verder. “Maar”,  zo vertelt hij enthousiast, “ik heb de ambitie om een eigen zaak te hebben. En met hulp van mijn familie kon ik dit starten.”

Het is tijdenlang een wat vage zaak geweest: vaak gesloten en niet helemaal duidelijk wat er te koop was. Nu staat daar de Tolga die iedere klant met veel enthousiasme ontvangt. “Ik vind het hier zo leuk. Er wonen veel studenten in de buurt. En met de visboer en de tabakswinkel aan de overkant is het echt gezellig en levendig”, vertelt hij daarheen wijzend.  “Ik woon in Slotervaart bij het Allebéplein, en ik dacht eigenlijk dat Bos en Lommer niet zo’n hele goede buurt was. Nou ja, alsof mijn buurt zo’n goede naam heeft”, lacht hij breeduit. “Maar het is hier echt heel leuk met veel verschillende culturen.”

IMG_2671a

In zijn assortiment heeft Tolga Turkse pizza, dürüm en döner, patat en allerlei soorten (tropische) frisdrank. Sinds kort verkoopt hij ook linzensoep, Turkse gevulde broodjes en baklava. Er komen ook nog de gewone snacks bij zoals kroket en kaassoufflé. “Ik vraag ook aan de klanten wat ze graag zouden willen hebben en daar sluit ik dan op aan. Ik zit echt in de opstartfase.”

Tolga haalt zijn producten bij bakkerijen uit zijn eigen kennissenkring zodat hij goed weet wat hij verkoopt. Ik kan in ieder geval zeggen dat de patat en de dürüm goed is. De bouwvakkers die tussen de middag een broodje döner eten, knikken enthousiast met volle mond, als ik hen vraag of het smaakt.

Tolga’s ambities gaan nog verder, want tegelijkertijd met Corner Admiraal is hij samen met een klasgenoot ook een administratiekantoor gestart in Bos en Lommer: Advice Point. Als hij straks volledig gediplomeerd is dan zal hij alle accountantsdiensten aanbieden. Via Corner Admiraal heeft hij al een paar klanten binnengehaald om de administratie te doen. Dus ook voor boekhoudkundig advies kan je bij Corner Admiraal terecht. Een patatje speciaal, zeg maar.

Corner Admiraal is  geopend van maandag t/m donderdag en zondag van 11.00-00.00 en op vrijdag en zaterdag van 11.00-02.00 uur.

Tekst en fotografie: Mildred Theunisz