Ben je op zoek naar werk- of bedrijfsruimte, overweeg dan om bij Rent24 ruimte te huren. Deze verhuurder van coworking space zit sinds kort in Bos en Lommer in de Bridge Building boven de A10.

Bij Rent24 ligt de focus op scale-ups, startups en freelancers. Je huurt er ruimte voor een half uur, een dag, een maand, twee maanden als overbruggingsperiode voor je bedrijf tot je verhuisd bent, maar een jaar of langer kan ook. Helemaal zoals jij het wilt hebben.

Alle faciliteiten zoals koffie, thee, water, bubbelwater, iedere dag vers fruit, popcorn zijn inbegrepen  en als klap op de vuurpijl is er iedere dag bier. “Meestal wordt dat niet iedere dag genomen maar wel aan het einde van de week bij wijze van vrijmibo”, lacht Renée van der Heijden, community manager bij Rent24.

“We willen graag dat onze klanten met elkaar in contact komen tijdens de lunch of onder het genot van een goede kop koffie of inderdaad dat lekkere biertje. Mensen werken vaak thuis merkten we. Ze komen juist hier om ergens anders te werken en in contact te komen met hun nieuwe collega’s. Daardoor gaan ze soms zelfs samen klussen doen.” Er zijn twee bedrijven die inmiddels samen iets op hebben gezet.

Van origine is Rent24 een Duits bedrijf, gestart in Berlijn, met inmiddels 22 vestigingen. Bijna iedere week gaat wel ergens een vestiging open. Op 23 maart opent een filiaal in Magna Plaza. Het bedrijf groeit als kool. “Als je internationale ambities hebt als startup, kun je via Rent24 makkelijk doorgroeien. Je kunt op alle locaties terecht waar Rent24 zit.

Aan de (grote) kinderen is ook gedacht: er staat een megatafelvoetbalspel met voor aan iedere kant wel acht spelers en er is een oversized TV met FIFA voetbalspel op de PlayStation. Renée geeft Boloboost een rondleiding door het pand. Tot onze grote verrassing is de naam van een van de conference/brainstorm rooms ‘Boloboost’. Een goede naam verloochent zich niet natuurlijk. Te huur voor 50 euro per een uur voor externe huurders, voor members 15 euro. Zes personen kunnen er plaatsnemen.

Rent24 verhuurt ruimte aan een recruitment bureau, een bedrijf dat shows maakt voor MTV, een bedrijf dat alles met augmented reality doet, en een muzieklabel. “Allemaal een beetje creatief”, vat Renée samen. De ruimtes worden gemeubileerd verhuurd. Er is zelfs een douche en een kolfruimte.

Als ZZP-er kun je je computer met een gerust hart laten staan. Er wordt op gelet. Op de vierde verdieping is een evenementenruimte waar nog een vloer, een keuken en een bar in komen. Een ruimte voor zakelijke borrels met een prachtig uitzicht op de A10. Rent24 is een zeer succesvol concept voor mensen die niet op een industrieterrein ergens achteraf willen zitten, maar juist samenwerking en verbinding met elkaar zoeken in hun woonomgeving.

Kijk voor meer info op www.rent24.com

Foto’s: Nathalie Delorme

Tekst: Arjan van Oorsouw