Rue de Sèvres op de Jan van Galenstraat is inmiddels onmisbaar in BoLo. Voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of een late afternoon borrel, iedereen weet dit leuke Franse tentje in de buurt goed te vinden. Op een goede zomerdag aan een tafeltje in de zon op de stoep met een verse jus en een croissant waan je je zelfs echt even midden in Parijs. Het enige nadeel? Rue sluit om 17.00 uur. Ook twee vaste klanten vonden dit meer dan jammer. Dus wat doe je dan? Je stelt de eigenaresse van Rue het volgende voor: overdag Rue de Sèvres, ’s avonds een podium voor chefs die hun kookkunsten laten zien en proeven aan buurtbewoners. En zo geschiedde. Chef’s Podium opende eind vorig jaar haar deuren.

Chef's Podium 6De regels zijn als volgt: iedere week wordt er een krat verse seizoensproducten bezorgd, waarmee van donderdag tot en met zaterdag iedere dag een andere chef een driegangen menu bereidt, inclusief bijpassende wijnen. Je weet als gast dus wel wat de producten zijn waarmee gekookt wordt, maar wat er uiteindelijk op je bord ligt is compleet een verrassing. Een echte menukaart is er dan ook niet. Leuk! Zo waren de producten deze week bloedsinaasappel, krab en winterpostelein. De chef komt persoonlijk aan je tafel vertellen wat hij in de keuken voor je aan het maken is. In ons geval was dat een salade van postelein met peer en blauwe kaas, een heerlijk stukje verse vis met een saus van krab en een stamppotje van postelein en linzen. Het desert is gemaakt door de dames van Rue de Sèvres. Genieten! En al dit lekkers is ook nog eens heel vriendelijk voor je portemonnee: een driegangen menu kost 20 euro, de bijpassende wijnen drink je al voor 2,50 per glas of 15 euro per fles.

En dat is het leuke en bijzondere van dit soort concepten: niet alleen de locatie wordt gedeeld door twee uitbaters, maar dus ook de huurprijs. Tel daarbij op dat de chefs uitsluitend koken met verse seizoensproducten en een heerlijk avondje uit eten hoeft dus niet helemaal niet veel te kosten. De deeleconomie ten voeten uit. En hoe geweldig is het dat dit soort bijzondere initiatieven als eerste in Bos en Lommer ontstaan? Chef’s Podium is iets waar we trots op mogen zijn in BoLo!Chef's Podium 1

Tekst: Roos Bouws

Foto’s: Roos Bouws en Chef’s Podium