Mariëtte Piepers (29) woont sinds 2010 in Bos en Lommer. Ze is sopraan bij wereldmuziekkoor Angels én ze zingt en danst bij internationaal dansensemble Paloina. Op 18 juni staat ze op de planken bij Podium Mozaïek met de muziektheatervoorstelling Thuis van Angels.

Op het Bos en Lommerplein en de Bos en Lommerweg doet Mariëtte graag boodschappen. Dirk en Lidl zijn favoriet, Albert Heijn als het niet anders kan. Daarnaast bezoekt ze natuurwinkel Estafette, Bbrood en bloemenzaak Veronica. De nagelsalon/beautyshop doet Mariëtte ook graag aan. Ze steunt graag de kleine ondernemers. Bij het Wilde Westen drinkt ze soms gin-tonics met vrienden.

“Ik woon liever hier dan in Oud-Zuid, mijn vorige stekje. Ik houd heel erg van het buurtgevoel van Bos en Lommer. Ook woont hier een ander type mens dan in Oud-Zuid”, zegt Mariëtte. Ze is pas na de kentering van 2004 in BoLo komen wonen. “Ik ken wel de verhalen van vroeger over Bos en Lommer; dat je hier niet moest wonen. Totdat je er gaat kijken en denkt: dit is te gek!”

“Steeds meer koffietentjes poppen up, het wordt een steeds fijnere plek, dat vind ik heel erg leuk om te zien.” Met een zucht verklaart ze ‘never nooit meer in Oud-Zuid te willen wonen’. “Saai, deftig, zo formeel,” legt ze uit. Ze sluit niet uit ooit naar Oost te verhuizen of Nieuw-West.

Haar eerste noot zong Mariëtte op de middelbare school. “Op de Vrijeschool was altijd veel aandacht voor muziek, zang, koor, instrumenten en toneel. We hadden altijd koorzang. Op zeker moment zong ik met een vriendin een duet. Toen dachten we ‘hé, dit kúnnen wij, dit is leuk!’. Daarna gingen we op open dagen zingen en ben ik op zangles gegaan.”

Bij dansgroep Paloina zingt Mariëtte steeds meer. Ze startte bij deze groep als jonkie, dit is haar veertiende seizoen. “Elke donderdag ging ik met de trein en de metro vanuit Hoofddorp naar Amsterdam om te repeteren bij Paloina.” De live muziek spreekt Mariëtte erg aan, het is ‘pure kunst’ volgens haar.

Door iemand van Paloina kwam ze bij Angels terecht: “Mijn nicht zit in een koor! Daar moet je eens mee naartoe! Echt iets voor jou!” Sinds een jaar of zes zingt Mariëtte inmiddels bij Angels. Ze werkt als logopediste bij Evean, een instelling voor ouderenzorg en dat is eigenlijk geheel in lijn met haar hobby, zingen.

Angels tijdens WestWaarts 2015 in het Erasmuspark

Angels tijdens WestWaarts 2015 in het Erasmuspark

“Het thema van de voorstelling van Angels is Thuis. Ik voel mij hier heel erg thuis maar er zijn natuurlijk heel veel mensen die zich hier thuis voelen ondanks dat ze afkomstig zijn uit een ander land. Ik hoop dat wij deze mensen met onze voorstelling een thuisgevoel en een stukje thuis kunnen bieden”, zegt Mariëtte over de show die ze zaterdagavond 18 juni met Angels zingt en speelt in Podium Mozaïek.

De groep bezingt hierin de veelkleurigheid van Nederland, en de stad Amsterdam in het bijzonder. Muzikaal leider van Angels, Tatiana Lina: “In Amsterdam wonen mensen met wel 180 nationaliteiten, die minstens even zoveel talen spreken. Van Moluks tot Pools, van Turks tot Zuid-Afrikaans: met dit programma wil Angels een thuis worden voor al die mensen die zich door muziek verbonden weten. Hoe groot ook de verschillen in culturele en religieuze achtergronden, iedereen probeert hier zijn thuis te creëren. We hebben een selectie gemaakt van liederen in talen die in ons land worden – en werden – gesproken, met oog voor de geschiedenis en de actualiteit.”

“Podium Mozaïek is als internationaal cultuurpodium de ideale plek voor de voorstelling van Angels. Kom kijken en luisteren!”, besluit Mariëtte.

Wat: Angels zingt Thuis
Wanneer:  Zaterdag 18 juni, aanvang 20.30 uur
Waar:  Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam
Prijs: € 15, € 10 (student/CJP), € 13 (stadspas, 65+)
Reserveren: www.podiummozaiek.nl, kaartverkoop@podiummozaiek.nl, of 020-5800381

Foto Mariëtte: Fokke van Saane

Tekst: Arjan van Oorsouw