Met een ontroerend bewegingsoptreden van groep 8 van basisschool De Springplank opende vorige week donderdag de eerste BoLo Talks. Theatermaakster Roxanne Stam van BoLo Belooft zette met de kinderen een korte performance in elkaar. Het thema van BoLo Belooft is succes en dat was wat de leerlingen de bezoekers in de gymzaal van de school toewensten. Er zaten buurtbewoners, ouders van kinderen van de basisschool en anderen geïnteresseerden uit Bos en Lommer in de zaal. Ook twee van de drie acteurs die in de theaterproductie van BoLo Belooft mee gaan spelen, waren erbij.

Daarna was het podium voor de hoofdact: schrijfster en filosofe Jannah Loontjens. Zij liet het begrip succes de gymzaal rondgaan. Wat is succes? Het publiek werd uitgenodigd samen met Loontjens te onderzoeken wat succes voor jou persoonlijk betekent. Dat leverde een paar mooie verhalen over succesmomenten op.  Zie je succes door de ogen van de ander of door je eigen ogen? Natuurlijk kwam het ook op de rol van social media. Bij uitstek geschikt om veelvuldig successen te delen. Met als gevolg dat het vaak weinig meer te maken heeft met wie je werkelijk bent. Wat is je succes dan nog waard? Loontjens eindigde met wanneer zij haar eigen leven succesvol zou vinden? ‘Als ik vrij en gelukkig kan zijn.’

IMG_1962

Na de act was er thee en baklava. Er werd uitgebreid nagepraat en de eerste Bos en Lommerbewoner meldde zich om mee te doen in de theatervoorstelling. Ook voor Roxanne en Sarah van BoLo Belooft was deze eerste middag een succes.

Volgende BoLo Talks op 18 december om 20.00 uur in WOW Amsterdam. Meer info op www.bolobelooft.nl.

Tekst: Caroline Freriks

foto’s: Roxanne Stam