Om een of andere reden focussen wij ons in Bos en Lommer erg op het Wester- en Erasmuspark als het om sport en recreatie gaat, terwijl er aan de andere grens van Bos en Lommer nog een geweldig park ligt. Naast wandelaars en hondenbezitters zie je hier steeds vaker groepjes mensen zich volledig in het zweet werken – men noemt zichzelf ‘bootcampers‘. Wij vroegen twee willekeurige bootcampclubs die intensief gebruik maken van het Rembrandtpark wat bootcampen precies inhoudt en waarom juist in dit park gebootcampt wordt.

Stefan Allers, trainer bij Healthclub Open Air verklaart: “de reden voor deze locatie aan de rand van Bos en Lommer is dat het een schitterend park is en makkelijk te bereiken voor iedereen. Je kunt er bijvoorbeeld lekker op de fiets naartoe.” Healthclub OpenAir geeft verschillende lessen waaronder de trend van dit moment: Bootcamp. Dit is een cardio-en spierversterkende body work-out, geschikt voor iedereen,  jong en oud, beginner of gevorderde; het maakt niet uit. Allers: “Tijdens de training maken we gebruik van de natuur en omgeving, denk hierbij aan bankjes voor de push-ups en buikspieren, trappen lopen voor de beenspieren, heuveltjes voor sprintoefeningen.  Healthclub OpenAir is een nieuw concept in Nederland op het gebied van sport. Niet binnen in een sportschool, geen moeilijke fitnesstoestellen, geen ingewikkelde aerobicpasjes maar heerlijk sporten in de natuur, back2basic met optimaal zuurstofgebruik.”


Bootcamper Joost Rietveld kan zich prima vinden in deze woorden. “Twee jaar geleden heb ik besloten weer eens goed in beweging te komen en toen liep ik tegen de keuzes aan die veel mensen in Amsterdam hebben. Hardlopen is goed maar het is zo eenzaam, de fitnessschool kan wat gezelliger zijn maar het is zo lekker om buiten te sporten”. Inmiddels is Joost helemaal verknocht aan de bootcamp van Healthclub Open Air. “Het is lekker buiten en omdat je gestimuleerd wordt om het uiterste eruit te halen, ga je met sprongen vooruit. Ik heb zelf een baan waarvoor ik veel op reis ben dus ik kan niet altijd aansluiten, een hockeyclub of voetbalvereniging is dan lastig.”

“Ik ben nu ongeveer 3 maanden bezig en al 4 kg afgevallen! Bovendien voel ik me een stuk fitter en met die extra spierkracht die wordt opgebouwd, wordt het toch een stuk makkelijker om die zware schaal bovenin de keukenkast er even uit te halen. Een van de leuke dingen is dat je binnen de groep een grote diversiteit hebt aan leeftijd en natuurlijk mannen en vrouwen. Iedereen heeft zijn eigen grens en zijn eigen doelen maar we bereiken ze met elkaar. Ik kan het iedereen aanraden!”

Jeroen van Hillegondsberg is trainer van Bodytime Lifestyle & Sports, een van de andere clubs die voor de bootcamptraining intensief gebuik maakt van het park. “Een fijne sfeer en omgeving, persoonlijk contact, hoge kwaliteit trainingen en goede service vinden wij erg belangrijk,” vertelt Jeroen. “Ondanks onze eigen trainingsstudio aan de rand van het Rembrandtpark trainen we toch het liefst zo veel mogelijk buiten. Dit park is bij uitstek geschikt voor onze trainingen met alle kleine paadjes die kris kras door het park lopen en de fitnesstoestellen die in het park staan opgesteld.”
Jeroen benadrukt dat de trainers van Bodytime zeer gesteld zijn op de natuur en het belangrijk vinden dat deze wordt gerespecteerd. “Wij wijzen onze deelnemers er altijd op om op de paden te blijven en geen onnodige schade aan te richten, danwel afval en/of andere zaken in park achter te laten. Ook het stallen van je fiets doe je buiten het park. Zo kunnen we met elkaar nog lange tijd blijven genieten van sporten in het mooie Rembrandtpark!”

Bootcampster Eva de Rooij legt uit waarom zij graag bij Bodytime traint:  “Het leuke van sporten bij Bodytime is dat je inzicht krijgt in wat goed trainen is. Je traint al je spiergroepen, kracht wordt afgewisseld met conditie, zonder allemaal ingewikkelde hulpmiddelen of pasjes. Verder is het hartstikke fijn om buiten te kunnen sporten. Maar ook fijn is de studio voor in de winter. Als de avonden weer wat langer worden, verheug ik me alweer op het buitenbikkelen!”

Speciaal voor boloboost om het nieuwe jaar goed te beginnen:
Healthclub Open Air: De eerste les is gratis en daarna kan men kiezen uit verschillende trainingskaarten. Als de kaarten op zijn kan men zelf kiezen of men weer een kaart bij koopt, je zit dus nergens aan vast.
Meer informatie: Stefan Allers tel: 06 55331183 stefan@healthclubopenair.com of kijk op de site: www.healthclubopenair.com of Facebook 

Bodytime Lifestyle & Sports: Een ieder die op facebook vriend is van Boloboost en/of woonachtig in stadsdeel Bos en Lommer kan na de aanmaak van een Bodyaccount gratis deelnemen aan een groepsles naar keuze.
Meer informatie: Jeroen van Hillegondsberg tel: 06 41253300 jeroen@bodytime.nl of kijk op de website www.bodytime.nl of Facebook