Argentijnen, Brazilianen, Japanners, Spanjaarden en Polen in Bos en Lommer. En dat is nog maar een greep uit de nationaliteiten van de gasten die in het Blue Tower hotel aan het Bos en Lommerplein verblijven.

Nadat het stadsdeel het markante blauwe gebouw aan de rand van het Bos en Lommerplein had verruild voor nieuwbouw, vond er een grote verbouwing plaats, waarbij alleen de muren en de betonnen kolommen bleven staan. En dan in de zomer 2007 opent het Best Western Blue Tower hotel. Het eerste hotel in Bos en Lommer.

Maar waarom een hotel in Bos en Lommer; zeker voor zakenmensen? “Nee”, verzekert Martin van Noord, manager van het Blue Tower Hotel mij. “70% van de gasten zijn toeristen en 30% zijn zakenmensen. Maar de toeristen komen niet speciaal voor Bos en Lommer”, erkent hij. “Ze komen voor de Amsterdamse trekpleisters zoals de grachten, het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en het Van Goghmuseum. En natuurlijk de andere ‘toeristische hot spots’ in Nederland zoals Leiden, Delft en Den Haag.”

Willen die toeristen dan niet veel liever een hotel in het centrum van Amsterdam? Volgens Martin is Bos en Lommer een hele goede locatie voor een hotel. “Men kan hier voor een redelijk bedrag parkeren en dan gratis per openbaar vervoer naar het centrum reizen. Schiphol en de binnenstad zijn makkelijk en snel te bereiken met bus en tram. Weet je dat ze in de bus en tram ‘Blue Tower Hotel’ al omroepen?”, laat hij trots weten. “In het centrum van Amsterdam zijn bovendien maar een beperkt aantal betaalbare hotelkamers.”

Gaat het dan alleen om de locatie of hebben Bos en Lommer en Blue Tower elkaar meer te bieden?  Martin steekt van wal: “Wij zijn natuurlijk net als alle andere ondernemers in Bos en Lommer gebaat bij een levendige, leuke buurt met een gevarieerd winkelaanbod. En alhoewel de gasten niet speciaal voor Bos en Lommer komen, gaan ze wel de wijk in om boodschappen te doen, wat te drinken of uit eten te gaan. Dus neemt Blue Tower Hotel deel aan de ondernemersvereniging. Verder werken we samen met Podium Mozaïek, die haar buitenlandse artiesten in het hotel onderbrengt. De bouwlui die momenteel één van de grote leegstaande winkelpanden aan het verbouwen zijn, overnachten in het hotel.” En zo krijgt  Blue Tower een plekje in de wijk.

www.hotelbluetower.com