Iedereen heeft zo z’n dromen. Zo droom ik er van om veel te reizen en als ik groot ben daar als een soort Michael Palin verslag van te doen. Dat ik al ‘groot ben’ doet er even niet toe; ik werk er aan om deze droom te verwezenlijken. Vorig jaar was ik in Egypte en dit jaar zou ik graag naar New York gaan.

Er zijn ook mensen die er van dromen om een bezoek aan Amsterdam te brengen: de grachten, Van Goghmuseum, de Nachtwacht, Anne Frankhuis, de Wallen en de coffeeshops. Of ze ook van Bos en Lommer dromen weet ik niet. Feit is wel dat er sinds kort een nieuw hotel is bijgekomen in de wijk: Golden Tulip Amsterdam West. Het hotel kijkt uit op het oude Sloterdijk en net voorbij de receptie is een groot restaurant D.R.E.A.M. genaamd.

Janine Zootjes, general manager van het hotel, en Marvin Flanders, restaurantmanager, dromen er van dat dit restaurant ook veel buurtbewoners trekt. Het restaurant is in het hotel, maar niet van het hotel. Dat het echt een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt. Kantoormensen hebben de bar voor een broodje en koffie al gevonden. Janine, zelf bewoner van Bos en Lommer, wil graag dat het hotel echt een plek in de wijk krijgt.

Het restaurant werkt daarom ook samen met de Hubertus Vakschool om jongeren op weg te helpen in hun carrière. Daar geniet Marvin echt van. Twee studenten zijn momenteel in het restaurant aan de slag: één in de bediening en één in de keuken. Misschien wel dromend om de nieuwe Jamie Oliver te worden.

DreamHet restaurant heeft een luxe uitstraling, maar niet zodanig dat je je er niet op je gemak voelt. De bediening is vriendelijk en men maakt gemakkelijk een praatje waarbij de Amsterdamse humor ook niet vergeten wordt. D.R.E.A.M. werkt met een concept: je betaalt een all-inclusive prijs waarbij diner (voor-, hoofdgerecht en dessert), koffie/thee en frisdrank is inbegrepen. Wijn, bier en andere alcoholische versnaperingen reken je apart  af. Er staat een gevarieerd buffet met koude en warme voorgerechten van vlees, vis en groenten. Er zijn oesters (!) en sushi. Voor de hoofdgerechten zijn een aantal schotels beschikbaar en verder wordt vers voor je klaar gemaakt: lamsvlees, ossenhaas, zalm, tong en  sint jacobsschelpen. Er zijn ook oosterse wokschotels die je naar eigen keuze kan samenstellen en die ter plekke worden bereid.  Het eten is smakelijk en er wordt niet te veel in de buffetten gezet zodat het altijd vers is. Er is voldoende keus voor de vegetariër. Van de desserts moet ik zeker de chocoladefontein noemen – voor de chocoholics een droomdessert!

Op de zaterdagavond dat wij er zijn, zit het restaurant gezellig vol met een Amsterdamse familie, een groep Chinese toeristen, een jong Scandinavisch gezin, her en der wat jongeren. De buitenlandse gasten opgewonden over het feit dat hun droom werkelijkheid is geworden. Ze zijn in Amsterdam!!! Samen de dag nog eens doornemen wat ze allemaal gezien hebben en druk plannen maken wat ze morgen zullen gaan doen.

Mooi is dat, al die dromen op één plek. D.R.E.A.M. staat trouwens voor drink, relax, eat and meet.

Je bent niet alleen welkom voor diner, maar kan ook genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Meer informatie: www.goldentulipamsterdamwest.com/dineren-in-restaurant-d-r-e-a-m.151136.aspx

tekst en foto’s: Mildred Theunisz