“De Admiraal de Ruijterweg is heel lang; er zijn her en der wel eettentjes, maar een plekje waar je goede pasta en pizza kan krijgen met een fijne prijs-kwaliteit verhouding, miste ik nog. Ik heb het idee voor ‘Take a Bite’ al drie jaar in mijn hoofd en nu ga ik mijn plan hier uitvoeren”. Selman Cebi is jong, enthousiast en straalt energie uit.

 “Weet je, ik kom uit een echt ondernemersgezin dus het zit er van huis uit in om iets voor jezelf te beginnen. Ik wil met Take a Bite ambachtelijkheid uitstralen. Met verse pasta en goede producten voor op de pizza en Mediterrane gerechten. We maken alles zelf. Er is steeds meer aandacht voor ambachtelijke, verse en biologische producten en dat wil ik ook graag hier laten zien.

Selman woont zelf op de Haarlemmerdijk en als ik vraag of hij daar zijn zaak niet had willen beginnen schudt hij heftig zijn hoofd. “Nee joh, daar is het al af. Die hele straat is levendig en gevarieerd. Als kind woonde ik hier in Bos en Lommer en je ziet dat het hier echt heel erg veranderd is. Er zijn meer studenten, starters en gezinnen. Een meer gevarieerde bevolking en allerlei nieuwe winkels. Dat is echt leuk en ik wil ook graag een bijdrage leveren met Take a Bite. Ik wil graag een huiselijke sfeer neerzetten waar iedereen welkom is. In de inrichting heb ik houten tafels en wat vintage meubels, een piano, muurschilderingen van een vriend op de muur en buiten picknickbanken in de zon”, aldus Selman.

IMG_0916Op 21 maart organiseert de familie Cebi een feestelijke opening maar vanaf begin maart is Take a Bite al open zodat ze hun draai in de keuken kunnen vinden en gerechten uitproberen. Terwijl ik met Selman zit te praten en we samen een overheerlijke pizza met groenten eten, geniet een ander gezelschap van een bord vers bereidde pasta bolognese . Je kan aan een tafeltje gaan zitten of aan één van de twee lange tafels voor het raam. Mensen die langslopen kijken met interesse naar onze borden.

“Ik kom uit een gezin van 7 kinderen en Take a Bite is een echt familiebedrijf,  vervolgt Selman. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en het leek mij een goed idee om die te bundelen en samen deze zaak te starten. Mijn broer is opgeleid als chef-kok en hij staat  samen met mijn zus in de keuken. Mijn vader geeft op de achtergrond adviezen. Verder werkt er ook nog een vriendin, die ook is opgeleid als kok, maar omdat ze doof is, komt ze heel moeilijk aan een baan. Nou dat vind ik zo’n onzin, zegt Selman, dus die werkt ook bij ons.IMG_0931

Take a Bite is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 en op zondag van 12.00 – 23.00.

Admiraal de Ruijterweg 221

Feestelijke opening: zaterdag 21 maart

Check de Facebookpagina van Take a Bite voor meer details.

Tekst en fotografie: Mildred Theunisz