Het Muziekpakhuis bestaat 35 jaar en daarvoor zet zij luister bij met een groots muzikaal project: “Novecento in Concert” op 18 en 19 november 2017 in Het Sieraad in Amsterdam West. Niet de leerlingen van Het Muziekpakhuis staan deze keer centraal maar hun docenten, tevens uitvoerende musici. Geïnspireerd door het verhaal Novecento van Alessandro Baricco worden tien unieke composities uitgevoerd door een orkest, wisselende ensembles en een koor. Gesteund door een verteller belooft dit anderhalf durend concert een onvergetelijke ervaring te worden.

Inhoud
Het verhaal van “The legend 1900”, gaat over de beste pianist van de wereld die alleen maar te bewonderen is door reizigers op het cruiseschip omdat 1900 nooit een voet aan wal zet.
Het verhaal van Baricco gaat over de kracht van muziek, over vriendschap, over virtuositeit, over contact maken via muziek, over het leven van een bijzondere muzikant.
Zaken waarin wij ons als Muziekpakhuis herkennen.

Het Lustrumconcert Novecento in Concert is:
• Een ode aan de muziek door docenten van het Muziekpakhuis
• Een ode aan het Muziekpakhuis; al 35 jaar zelfstandig en eigenwijs
• Een samensmelting van verschillende muzikale disciplines
• Een luisterervaring voor allen die verbonden zijn of waren aan Het Muziekpakhuis

Muziekpakhuis
Stichting Muziekpakhuis is in 1982 opgericht door muzikanten die een (t)huis wilden bieden voor muzikale ontwikkeling en uitwisseling zonder onderscheid te maken in speelniveau. Inmiddels biedt het Muziekpakhuis letterlijk en figuurlijk ruimte aan ca. zestig musici met een lespraktijk en zo’n 1300 leerlingen van alle leeftijden per jaar.
Stichting Het Muziekpakhuis is gestart vanuit een ideaal en dat betekent dat de organisatiestructuur, mensen en middelen dienend zijn aan dit ideaal. Overheadkosten worden bewust zo laag mogelijk gehouden. De stichting ontvangt geen financiële middelen van derden en dus ook geen structurele subsidies. De stichting kent géén winstoogmerk.

WAT Novecento in Concert
WAAR Het Sieraad, Postjesweg 1 te Amsterdam
WANNEER Zaterdag 18 en zondag 19 november
TIJD 20:30 uur
WIE docenten/ musici van Het Muziekpakhuis
TICKETS zie: https://www.ticketkantoor.nl/events/muziekpakhuis

Wees er snel bij voor de Early bird tickets!