De eerste workshops voor het project ‘Kunst onder één vlag’ – waar boloboost.nl eerder over berichtte,  hebben inmiddels plaatsgevonden. De meeste sessies zitten reeds vol, maar voor de workshop van dinsdagmorgen 14 februari – tussen 10.00 uur en 12.30 uur zijn nog enkele plaatsen vrij. Ben je geïnteresseerd, meld je dan rond 9.30 uur bij de ateliers van de Hendrik de Keijserschool, Krelis Louwenstraat 1 in Amsterdam.

Een korte impressie van een van de workshops door Desiree Veurman.

De groep bewoners mocht onder leiding van beeldend kunstenaar Stefan Yordanov hun eigen vlag ontwerpen. Het onderwerp was: Thuis symboliseren in Bos en Lommer.
De workshop begon met de interessante diashow  The ABC of Art. Hierin werd duidelijk gemaakt welke technieken je kunt gebruiken om je vlag te ontwerpen. Vervolgens werd iedere deelnemer gevraagd  om het persoonlijke idee van je ‘thuis voelen’ in een paar zinnen te omschrijven en om dit vervolgens samen te vatten in drie kernwoorden. Via deze weg was het makkelijk om een idee te krijgen voor je eigen ontwerp.
Alle deelnemers kregen hun eigen blanco vlag, maar dan een maatje kleiner (40 cm bij 1.20 cm). Deze ontwerpen worden in een later stadium vergroot en gedrukt op de banieren die uiteindelijk zullen worden opgehangen in Bos en Lommer.

Het atelier van Stefan is ruim en licht zodat eenieder voldoende ruimte had om te werken. Er kon worden gekozen uit veel verschillende technieken, dus niet alleen schilderen of een collage maken, maar bijvoorbeeld ook fotoshoppen onder leiding van Francisca Rosner (beeldend kunstenaar). Iedereen ging direct aan de slag en was een tijdlang aangenaam creatief bezig; er hing dan ook een prettige sfeer onder de deelnemers.

foto: Stefan Yordanov

foto: Stefan Yordanov

foto: Stefan Yordanov

foto: Stefan Yordanov

Vanaf april zijn de vlaggen drie maanden te bewonderen op de Bos en Lommerweg en een stukje van de Hoofdweg.