Bij een aantal zal nu een belletje gaan rinkelen. Inderdaad in 2012 stonden wij samen met Bite Me aan de basis van het allereerste Straatdiner – in ons eigen Erasmuspark.

Het idee is eigenlijk te simpel voor woorden. Mensen uit de buurt koken in keukens van buurtgenoten een uitgebreid diner welke op een centrale locatie in die buurt geserveerd zal worden. Na het succes van de eerste editie in 2012 en tweede editie vorig jaar op het van der Helstplein – op Bevrijdingsdag – heeft het Amsterdams 4 en 5 mei comité aan de mensen van Bite Me gevraagd om op meerdere locaties in Amsterdam een vrijheidsmaaltijd te organiseren.


Impressie Straatdiner van der Helstplein – 5 mei 2013

Op 18 februari vond de eerste bijeenkomst plaats met alle organisatoren van de verschillende Straatdiners. Op dit moment ziet het er naar uit dat er op 5 mei nog 5 andere vrijheidsmaaltijden bereid zullen worden,  in Oost, Zuid, Zuid-Oost, Nieuw-West en Noord. Omdat Boloboost ook het eerste Straatdiner heeft mede-georganiseerd leek het ons logisch én leuk om ook bij het Straatdiner West op 5 mei een rol te spelen in de organisatie.

Straatdiner West
De naam zegt het al, we beperken ons in de organisatie niet tot Bos en Lommer – het organisatieteam zal dan ook uitgebreid worden met mensen uit andere delen van Amsterdam West.

Ondanks dat het team nog niet compleet is, zijn we toch alvast begonnen met de eerste voorbereidingen. Zo is er al een eerste gesprek geweest om te kijken of we er behalve een culinair ook een cultureel evenement van kunnen maken. Eten is immers een sociaal gebeuren dat zich prima leent voor discussie, verhalen en muziek.

Daarnaast hebben ook wederom gekozen voor het Erasmuspark als locatie voor de maaltijd – dit is vorige keer goed bevallen.

beelden: Buurttelevisie Amsterdam-West

Ook hebben we alvast mooi weer besteld voor de 5e mei, maar of dat ook daadwerkelijk op 5 mei wordt bezorgd weet je natuurlijk nooit.

Maar…..er moet ook nog heel veel gebeuren.
Hoewel het kernteam zich nu langzaam begint te vormen kunnen we voor de uitvoering altijd extra hulp gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan
– sponsoring
– promotie
– invulling culturele programma (i.s.m. Podium Mozaiek)
– inrichting en aankleding van de locatie (Erasmuspark).

En niet te vergeten zoeken we voor 5 mei natuurlijk ook nog
– keukens (liefst zo dicht mogelijk bij het Erasmuspark)
– koks

Doel is om voor ca. 250 personen een maaltijd te bereiden. Waarbij de koks in ca.10 keukens één of meerdere recepten voor 25 personen klaarmaken.

Wil jij mee helpen om ook het 2e Straatdiner in West tot een succes te maken stuur dan een mailtje naar Straatdiner West
Meer info vind je ook op http://www.streetdinners.org/ of de bijbehorende facebookpagina Straatdiner West