De lente is begonnen. Bos en Lommer staat in bloei. Dat zagen we in de Augustana kerk tijdens  ‘Bolo Bloeit’. We genoten van een gezellige ‘Bolo Bios’ in het karakteristieke decor van de Boomkerk en natuurlijk staat ook het Erasmuspark weer in bloei. En masse gaan we weer naar buiten. Heerlijk!

Vanochtend werd mijn euforie echter bruut verstoord door een televisiebericht op ‘Vandaag de Dag’. Presentatrice Leonie ter Braak verkondigt een rattenplaag in Amsterdam West. ‘West is groot’, dacht ik nog hoopvol, maar het gaat om ons eigen Bos en Lommer. Een rattenplaag in Bolo!

Geen schattige Rémy uit de Walt Disney animatiefilm ‘Ratatouille’ maar ongewenste indringers. In de gracht, alla, aan dat idee was ik inmiddels gewend, maar ín je huis, ín je keuken en jawel, ‘zelfs ín je slaapkamer’, zo verkondigt Ter Braak nonchalant.  Ik denk trouwens dat Leonie niet in Bos en Lommer woont… Maar ratten in mijn slaapkamer… dat is echt mijn grootste nachtmerrie.

Enkele weken geleden werden we nog opgeroepen om de vogeltjes bij te voeren. De vrolijke fluiters hadden moeite de strenge winter te overleven. Maar nu mag er echt geen voedsel meer over het balkon van je binnentuin. Alles in de vuilnisbak.

De vogels hebben weer genoeg te eten. Laten we massaal gehoor geven aan de oproep. Geen voedsel meer op straat.

Ik doe mee, jullie ook?

Tekst: Dagmar Ypenberg-Moonen

Foto: internet