Met Peerby kun je lenen van je buren. Het is een zoekmachine voor spullen in je buurt. Op de website Peerby.nl kun je spullen lenen en huren door rond te vragen in je eigen buurt. Dat rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met een buur die je wil helpen. Het leuke daarvan is ook dat je op deze manier je buren beter leert kennen. Andere voordelen van lenen is dat het goed voor je portemonnee is – je hoeft minder aan te schaffen, je gebruikt spullen efficiënter. Tot slot is het ook nog eens duurzaam omdat maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

De samenwerking tussen Boloboost en Peerby is ontstaan uit een zelfde droom: ontmoetingen tussen buren mogelijk maken om op die manier elkaar beter te leren kennen en daarmee het wonen, winkelen en werken in de buurt nog leuker te maken.

Daarnaast sluit het lenen van de buren naadloos aan bij de Boloboost gedachte voor en door de buurt. Maak gebruik van wat er al in je directe omgeving aanwezig is – als dat op een makkelijke manier gedeeld kan worden hoeft niet iedereen alles zelf aan te schaffen.

Hoe werkt Peerby?

Feestelijke afsluiting
Vanaf half november tot half  januari laten de mensen achter Peerby en Boloboost Bos en Lommer op diverse manieren kennismaken met Peerby. Daarnaast hopen we ook al veel goederen en mensen samen te brengen. De introductiecampagne wordt in januari feestelijk afgesloten  zoals je van Boloboost gewend bent. We informeren jullie hier tijdig over.

Meer informatie op Peerby.nl