De eerste inpakwinkel rond Sinterklaas leverde zoveel positieve reacties en aandacht op dat we er niet omheen konden om dit op B-day te herhalen. De Bolo-Inpakwinkel is ontstaan met de gedachten leegstaande panden tijdens de feestdagen een beter aanzien en nuttige invulling te geven. Probleem bij de tweede Bolo-Inpakwinkel was dat er geen geschikte panden meer beschikbaar waren omdat deze reeds verhuurd of verbouwd werden.

Na enig zoeken was Bagels & Beans een van de opties. Binnen konden we een mooie inpakhoek inrichten. Buiten was de inschenktent pontificaal op de stoep geplaatst en ondanks dat het nog geen echte ‘inpak zaterdag’ was kon er op deze wijze contact gelegd worden met buurtbewoners en -bezoekers. Onder het genot van een beker warme choco of glühwein kon Boloboost goed uitleggen wie wij zijn en wat we doen. Hoewel de dag begon met een flinke bui, was het al met al toch weer een geslaagde inpakdag.

Foto: Eva de Rooij

Vervolgens de inpakwinkel inpakken en klaar maken voor de Bolobooze III kroegentocht. Als startpunt was dit keer gekozen voor ‘Klein Berlijn in Bolo’ – 331 West. Waarna wederom een stoet van 50-60 personen langs verschillende kroegen in Bolo hobbelden – bestaande uit een groot aantal ervaren kroeglopers, maar gelukkig ook weer heel veel nieuwe ‘meelopers’.  Het was nog lang onrustig in het dorp.

Tot slot een speciale dank aan de sponsors van de bolo-inpakwinkels:
De Nieuwe Boekhandel, Bagels & Beans, Bloembinderij Veronica, Slagerij Terpstra,  AH Guldenwinckelplantsoen,  Geef om de Jan Eef, HISA/SOBEL en Buurtparticipatie

en natuurlijk aan alle boloboosters voor de hulp bij inpakwinkels en Bolobooze III