Shariff Lutfi woont sinds 2015 in Bos en Lommer in de Erasmusparkbuurt. Trots als hij is op Bos en Lommer wil Shariff nooit meer uit de wijk weg. Hij is innovator bij de ABN Amro Bank. Hij bedenkt en initieert nieuwe diensten voor hun klanten. Vanuit die baan is Shariff gewend om dingen te veranderen. Dat wilde hij graag doortrekken naar zijn privéomgeving. “De stap om Visie Vooruit op te richten was de eerste stap om iets voor de buurt te doen. Mezelf inzetten om de buurt en haar bewoners te verbeteren.” Voorheen deed Shariff veel vrijwilligerswerk met kinderen en ouderen. Het zat altijd al in de aard van Shariff om zijn omgeving te willen bijstaan.

Waarom wil Shariff zich als commissielid inzetten voor Bos en Lommer? Omdat het hemzelf én de buurt een goed gevoel geeft om te zien dat Bos en Lommer zich ontwikkelt. “Als je je mond open trekt, wordt het leven alleen maar mooier. Dat heb ik gaandeweg geleerd. Juist met dit soort initiatieven zoals de stadsdeelcommissie kun je je mond opentrekken. Daar wordt het alleen maar beter van.”

Shariff leert steeds meer mensen in de buurt kennen. Hij is nog bezig een netwerk op te bouwen. “Ik spreek heel veel mensen. Face-to-face werkt het beste om bewoners echt te bereiken. Visie Vooruit betekent voor de bewoners een extra middel om invloed uit te kunnen oefenen.” Shariff weet steeds beter wat er speelt in de buurt.

Juist omdat Shariff relatief nieuw is in de buurt, kun je ervan uitgaan dat hij met een frisse blik naar de toekomst kijkt. Niet dat hij het verleden in Bos en Lommer niet kent. Dat verleden wil hij echter niet meenemen in zijn campagnepunten en in zijn agenda naar het dagelijks bestuur. Wat hij vooral wél wil doen is altijd een stap vooruit kijken, vandaar ook de naam: Visie Vooruit. “Elk punt wat ik wil behandelen, moet een stap vooruit zijn. Anders is het niet bespreekbaar. Die frisse wind voor de buurt, bruikbare ideeën uit de buurt, daar sta ik voor. En daarom moeten mensen voor mij kiezen. Ik zet me voor 200% in.”

Waar Shariff zich sterk voor wil maken is de inrichting van het Bos en Lommerplein. “Het is nu een windgat. Je kunt daar bomen plaatsen. Gezelliger maken. En naar voorbeeld van het Buikslotermeerplein het parkeren goedkoper maken. “Mensen vinden het fijn om daar met de auto heen te gaan zodat de buurt daar ook weer beter van wordt. Kan dat niet ook in Bos en Lommer?” Het winkelaanbod op het Bos en Lommerplein is nu te eenzijdig volgens Shariff en de bewoners die hij daarover sprak. Shariff wil zich gaan storten op het diverser maken van het winkelaanbod.

Daarnaast wil Shariff Bos en Lommer anders positioneren: “Meer als een buurt die in ontwikkeling is, waar het juist goed gaat, waar diversiteit wordt geprezen, zodat er andere ondernemers op af komen.” Shariff is ook voorstander van kleinschalig experimenteren op het plein: “Kijken of iets aanslaat. Voordeel is dat het budget klein kan blijven. Als het werkt, ga je ermee door.”

www.facebook.com/visievooruit/

https://www.youtube.com/watch?v=NMZ8KH_1TBk

Knooppunt maakte een portret van Shariff: https://www.youtube.com/watch?v=sWYfxL_01ns&sns=em

Foto: Remco Sijtzema

Tekst: Arjan van Oorsouw