verhalen uit Bolo
Goede hoek voor de lekkere trek
Je kan er zo maar enorme trek in hebben – ik tenminste wel: een goede zak knapperige patat. Of als je een avondje op stap bent geweest en je lust ‘s nachts nog wel wat. In meer lezen
Hartje Bos zetelt in centrum Bolo
Vlado Skovrlj werkte tien jaar als chef kok bij ’t Paleis, een populair eetcafé vlakbij de Dam. Daarna was hij freelance privéchef en gaf zes seizoenen lang kooklessen in de Dordogne meer lezen
Nachtleven Bolo floreert
De aftrap van de zesde Bolobooze-kroegentocht vond plaats bij ’t Lommertje met de presentatie van het Bolobier. Kroegeigenaar John wilde een eigen Bolobier in zijn bar schenken. meer lezen
#Compassie
Boloblogger Caro Ritsma geeft haar reactie op de ophef rond het blog van Monique Burger op boekblad.nl. Het was niet dat ik uitsluitend hoog opgeleiden kende toen ik in de jaren ’90 meer lezen
Interculturaliteit in BoLo op microniveau
Met een zich terugtrekkende overheid – dank je, Mark Rutte – is de kinderopvang tegenwoordig onbetaalbaar. De kwaliteit van de opvang staat ook merkbaar onder druk. Daarom sloegen meer lezen
Kinderfietsen in Bos en Lommer
Geboren in de Jordaan, woonachtig in Almere en werkzaam in Bos en Lommer. We praten met Gerrit van de Kesbeke 2 Wielers. Want een fietswinkel, verscholen in de schaduw van de hoge meer lezen
About Jackie: dineren op topniveau
Delicatessenwinkel/traiteur/kookgereiwinkel About Jackie is gelegen aan de Bos en Lommerweg. Maar weinig mensen weten dat je er ook kunt eten. We namen vlak voor de eerste verjaardag meer lezen
Comedians in Bolo
Woensdagavond 19 juni. Het broeit in ons culturele hart, Podium Mozaïek. Wellicht dat de vermeende heetste dag ooit daar debet aan is, maar ik hou het op de programmering van vanavond: meer lezen
Bos en Lommer zingt
Om heel eerlijk te zijn, veel fiducie had ik er niet in. Maar ja, hoe gaan die dingen? Je bent op een buurtkerstborrel in woonzorgcentrum de Boeg. Je doet een moppie karaoke met de meer lezen
Thuiskomen in Bolo
Geïnspireerd door het nummer ‘Thuis Ben’ van Hans de Booij beschrijft Philip zijn gevoel van thuiskomen in de Bolo na een zware dag werken. “Als ‘s middags meer lezen